Kasur

El Pakistan investiga l'escàndol de pederàstia més gran del país per la presumpta violació de 280 nens

Set persones estan detingudes com a presumptes responsables d'una xarxa de pederàstia que hauria abusat d'almenys 280 nens

Actualitzat

Al Pakistan s'ha destapat el que es considera l'escàndol de pederàstia més important de la història del país. Les autoritats judicials investiguen una xarxa de pederàstia que hauria abusat d'almenys 280 nens. El primer ministre ha ordenat un càstig exemplar contra els responsables, i de moment hi ha set detinguts.

Els menors denunciaven i protestaven, però ningú no els feia cas. Fins que les seves queixes han estat escoltades. Els pederastes abusaven dels nens mentre els gravaven i en venien els vídeos. Molts estaven drogats i els forçaven a punta de pistola. En alguns casos, s'extorsionava els nens amb la promesa que deixarien de difondre els seus vídeos.

Una presumpta víctima d'abús ha declarat des de Punjab protegint la seva identitat:

"Em van drogar i van abusar de mi, en van fer un vídeo, em feien xantatge sovint amb el vídeo que van fer i m'exigien diners i joies."

Centenars de nens haurien estat víctimes d'aquesta xarxa de pederàstia. Els menors tenien entre 6 i 14 anys i procedien de zones rurals de la regió del Punjab. Les autoritats han comissat més de 400 cintes amb abusos que daten del 2006.

Activistes pels drets dels infants acusen les autoritats d'haver protegit els responsables durant anys i demanen al govern que actuï seriosament contra una pràctica que es repeteix amb massa freqüència en aquest país.

Bashir Hussain Shah, psicòleg, ha lamentat:

"Aquests abusos, a tan gran escala, existeixen en la nostra societat. Per tant, és molt necessari que les autoritats apliquin polítiques de prevenció davant l'abús a menors."

La premsa pakistanesa ha recollit la indignació dels activistes defensors dels drets dels infants, que acusen les elits polítiques i les forces policials d'encobriment de la xarxa. De fet, en  un principi la policia va parlar de fets exagerats, sense fonament i fruit d'una rivalitat entre habitants de la regió.

L'abús sexual infantil és una pràctica estesa al Pakistan, sobretot en regions rurals. S'estima que l'any passat es van denunciar 3.500 casos d'abús de menors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut