Barcelona

El pacient del primer trasplantament total de cara ja ha vist el seu nou rostre

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ha estat pioner en el trasplantament total de cara. La intervenció, la primera a tot el món, es va realitzar ara fa un mes, va durar 22 hores i va comptar amb 30 professionals. El trasplantament es va fer a un home jove amb greus deformacions i problemes per realitzar activitats tan bàsiques com menjar. Ara evoluciona bé.

Actualitzat
Després que s'hagin fet arreu del món fins a 10 transplantaments parcials de cara, l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ha estat el primer centre hospitalari a realitzar un trasplantament total de rostre. La intervenció es va fer amb èxit ara fa un mes i aquest dijous des de l'hospital n'han donat detalls.

El malalt era un home jove amb deformacions que li provocaven problemes greus: no podia menjar ni parlar i no tenia nas, segons han explicat els professionals.

Els metges han assegurat que el pacient evoluciona bé i que en pocs dies podrà parlar. També han afegit que després de la intervenció, el pacient no s'assembla al donant, ja que la cara s'ha hagut d'ajustar a la massa òssia del pacient.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut