Barcelona

El pa ha reduït el contingut de sal en un 26% en quatre anys

El nostre pa de cada dia té cada vegada menys sal. En quatre anys, el seu contingut en sal ha disminuït un 26,4%, al passar dels 22 als 16 grams per quilo de farina, dos menys del màxim recomanat per l'Organització Mundial de la Salut per lluitar contra la hipertensió arterial. Aquesta disminució és conseqüència de l'acord firmat el 2004 entre el Ministeri de Sanitat, la Ceopan -la patronal dels forners espanyols- i l'Associació de Fabricants de Masses Congelades. Ara, Sanitat estudia la reducció del contingut de sal en els embotits.

Actualitzat
El ministre de Sanitat, Bernat Sòria, ha destacat l'impacte de la mesura en la reducció de la hipertensió arterial, una dolència que presenten 10 milions d'espanyols i que és la causa de la meitat dels infarts i accidents cardiovasculars. Sòria ha subratllat també que "el pa, pres amb moderació, ha de formar part d'una alimentació saludable".

Gràcies a l'acord firmat el 2004 amb els fabricants de pa, el seu contingut en sal ha baixat dels 22 grams per quilo de farina als 16. Respecte als països del nostre entorn, el pa francès conté 19 grams de sal, el del Regne Unit entre 16 i 18 grams, mentre que el pa alemany en tenia 20, l'any passat.


Hem deixat de ser panarres

L'Organtizació Mundial de la Salut recomana una ingesta de 250 grams de pa al dia, una mica menys d'una barra, però a Espanya no arribem als 111 grams. En xifres anuals, consumim 53 quilos de pa per persona, 81 quilos menys que en els anys seixanta. Aquesta disminució s'atribueix al canvi en els hàbits alimentaris i el mite que el pa engreixa, segons ha dit el president de Ceopan.
Anar al contingut