Espanyol

El Numància sorprèn l'Espanyol a Montjuïc en un partit embogit (3-4)

Sorpresa i de les grosses a Montjuïc. L'Espanyol va perdre de forma increïble davant el Numància en un partit completament embogit (3-4). Els sorians, que no havien sumat cap punt a domicili en tota la temporada, van aconseguir un triomf tan sorprenent com inesperat. Tot i començar perdent, els blanc-i-blaus semblava que havien reaccionat a temps i Jarque i Tamudo, de penal, havien donat la volta al marcador. Però en el tram final, Barkero i Bellvis, ja en temps de descompte, van acabar donant tres punts molt valuosos a un Numància que d'aquesta manera surt de la zona de descens.

Steve Finnan va ser la gran novetat de l'Espanyol davant la visita del Numància a Montjuïc. El lateral irlandès, que tornava a l'onze titular després de gairebé dos mesos de baixa per lesió, va haver de patir en els primers minuts de partit per aturar les escomeses d'un actiu Juan Quero, el jugador més baix de la Lliga.

Tot i que Luis García va donar el primer avís de perill, va ser l'equip sorià qui va començar dominant. Juan Carlos Moreno i Barkero, amb dos xuts pràcticament consecutius, van posar a prova Kameni. Però la resposta blanc-i-blava va ser immediata. Nené va encarar Juan Pablo però el porter del Numància va ser més hàbil i va pispar la pilota a l'extrem brasiler quan ho tenia tot a favor per marcar. L'Espanyol va perdonar i els visitants ho van aprofitar per avançar-se de forma sorprenent en el marcador. Nagore, amb un potent xut des de la frontal, va fer el 0-1 en el minut 14.

Després d'un inici trepidant i amb constants alternatives a les dues àrees, els blanc-i-blaus van aconseguir el control del joc. Nené va poder empatar amb un llançament de falta fregant l'escaire. El major domini de l'Espanyol va tenir el just premi en el minut 35. Moisés, de gran volea, va establir l'empat a un amb el seu primer gol de la temporada a la Lliga. Fins al descans, els homes de "Tintín" Márquez es van abocar a l'atac però no van poder desfer la igualada.

Reacció estèril

En la represa el Numància va tornar a sortir més endollat a la gespa i va tornar a avançar-se en el marcador en el minut 55. Goiria va guanyar la posició a Sergio Sánchez i va rematar de cap al fons de la xarxa una precisa centrada de Quero. El segon gol dels visitants va provocar durant uns instants el nerviosisme a la graderia de Montjuïc. Però l'Espanyol va reaccionar amb rapidesa i va aprofitar la fragilitat de la defensa numantina per capgirar el marcador advers.

En el minut 63 i a la sortida d'un córner tret per Nené, Jarque va establir de nou l'empat amb un cop de cap que Del Pino no va poder evitar sota els pals. El central blanc-i-blau va fer d'aquesta manera el seu segon gol en els últims dos partits. I cinc minuts després, l'àrbitre va xiular un penal de Cisma a Tamudo i el capità espanyolista, que havia fallat dos llançaments des dels 11 metres aquesta temporada, va tornar a agafar la responsabilitat per transformar la pena màxima.

Després de fer el més difícil, l'Espanyol semblava tenir el partit controlat. Però el que ningú s'esperava és que el Numància fos capaç de tornar a empatar. A sis minuts del final, Barkero va sorprendre Kameni amb un gran xut des de la frontal. El 3-3 va ser un autèntic gerro d'aigua freda, però la decepció encara va ser més grossa quan en el temps de descompte, Bellvis va donar la victòria al Numància amb un xut creuat que Kameni es va empassar. Sense temps per res més, l'àrbitre va xiular immediatament el final del partit. Alguns aficionats pericos van mostrar el seu desencís amb mocadors blancs.