Ford està considerat un dels millors escriptors nord-americans de finals del segle XX
Ford està considerat un dels millors escriptors nord-americans de finals del segle XX
Oviedo

El novel·lista nord-americà Richard Ford, Premi Princesa d'Astúries de les lletres 2016

Ford va aconseguir el Premi Pulitzer i el Faulkner per la mateixa obra: "El dia de la independència" (1995)

RedaccióActualitzat

El novel·lista nord-americà Richard Ford ha estat guardonat aquest dimecres a Oviedo amb el Premi Princesa d'Astúries de les lletres 2016. Hi optaven 21 candidatures procedents de 16 nacionalitats, entre les que hi figuraven David Mamet, l'autor portuguès António Lobo Antunes o l'autor espanyol Andrés Trapiello.

Ford és autor de la cèlebre trilogia formada per "El cronista d'esports", "El dia de la independència" i "Acció de gràcies". Els llibres estan protagonitzats pel personatge Frank Bascombe, a través del qual fa un retrat de la vida social i moral dels Estats Units. Bascombe és el protagonista també del seu últim llibre publicat en català, "Francament, Frank", que va presentar fa poc a Barcelona i que plasma la devastació de l'huracà "Sandy" a la costa est dels Estats Units.

Ford és l'únic escriptor que ha aconseguit el Premi Pulitzer i el Faulkner per la mateixa obra: "El dia de la independència" (1995).

L'any passat el mateix guardó va recaure en el cubà Leonardo Padura i està dotat en 50.000 euros i la reproducció d'una escultura dissenyada per Joan Miró. S'entregarà a l'octubre, com els altres set guardons de la Fundació Princesa d'Astúries, durant una cerimònia presidida pels reis d'Espanya.

Ford està considerat un dels millors escriptors nord-americans de finals del segle XX. 

Anar al contingut