Riad

El nou rei Salman de l'Aràbia Saudita manté la política dels seus antecessors i nomena el seu nebot Nayef com a hereu

El monarca anuncia el manteniment de la línia política marcada pels seus antecessors i que els càrrecs importants del règim continuaran en mans de la família reial

RedaccióActualitzat

El nou rei Salman de l'Aràbia Saudita ha anunciat el manteniment de la línia política marcada pels seus antecessors. Salman bin Abdulaziz, de 79 anys i germanastre del difunt rei Abdullah, mort la matinada d'aquest divendres als 90 anys, ha fet el seu primer discurs destacant que no hi haurà canvis i fent una crida a la unitat dels musulmans.

Salman ha anunciat diversos nomenaments. Pràcticament tots els càrrecs importants del règim continuaran en mans de la família reial, d'acord amb el model de monarquia absoluta vigent al principal país productor de petroli del món. És el cas del seu nebot Mohamed bin Nayef, designat número dos en la línia successòria. A més, Nayef ocuparà el càrrec de segon viceprimer ministre al Parlament i mantindrà la cartera d'Interior, que ocupava fins ara el que també és fill del difunt Nayef bin Abdulaziz, germà del rei.

Salman també ha nomenat el seu fill Mohamed bin Salman com a ministre de Defensa, tot i que continuarà presidint la cort reial. A més, també ha designat el príncep hereu Muqrin bin Abdulaziz com a vicepresident de la cambra de Diputats. El nou monarca, però, mantindrà la resta de ministres en els càrrecs.

L'enterrament del rei Abdullah es fa aquest divendres, amb la presència de nombrosos dirigents internacionals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut