Madrid

El nou protocol de risc de maltractament avaluarà les amenaces en les xarxes socials

Aquest nou protocol, que passa d'incloure 16 indicadors a tenir-ne 39, es provarà durant un període sis mesos

Actualitzat

El govern espanyol ha anunciat una profunda modificació del protocol de valoració de risc de les víctimes de violència de gènere, que inclourà dades més precises per millorar la protecció de la víctima. Les amenaces en les xarxes socials o les circumstàncies personals que puguin condicionar la seva vulnerabilitat.

Aquest nou protocol, que passa d'incloure 16 indicadors a tenir-ne 39, es provarà durant un període sis mesos per comprovar "si efectivament la informació que dóna és una bona mesura del risc", segons ha explicat el secretari d'estat de Seguretat, Francisco Martínez, que també ha indicat que podria ser necessari fer alguns "ajustos".

Alguns d'aquests nous indicadors són si l'agressor mostra una gelosia exagerada, si té conductes de control sobre la víctima, si un i altra tenen una altra relació sentimental o si hi ha algun conflicte a causa dels fills.

La renovació del protocol de risc de maltractaments s'ha acordat en la reunió de Coordinació sobre Violència de Gènere que s'ha fet aquest dijous a La Moncloa, presidida per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i a la qual hi havia també els ministres de Sanitat, Alfonso Alonso; Educació, Íñigo Méndez de Vigo, i Justícia, Rafael Catalá.

La reunió s'ha celebrat el mateix dia que una dona de 48 anys ha mort a Jaén a conseqüència d'un atac amb arma blanca de la seva parella, que després s'ha suïcidat. Aquest cas, que tot apunta que és un nou episodi de violència de gènere, se sumaria als 25 que Sanitat ha confirmat aquest 2015, juntament amb set més que s'estan investigant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut