El president de la Xina, amb el seu homòleg tanzà, rebut per una multitud. (Foto: Reuters)
El president de la Xina, amb el seu homòleg tanzà, rebut per una multitud. (Foto: Reuters)
Dar es Salaam

El nou president xinès, Xi Jinping, comença a Tanzània una gira per enfortir les relacions amb l'Àfrica

Des de la capital comercial del país, Xi Jinping ha defensat les relacions xinoafricanes en un discurs al Parlament. Jinping ha destacat l'amistat sincera entre el seu país i el continent, i ha promès un enfortiment de les relacions. La seva visita ha anat acompanyada de la firma d'una quinzena d'acords econòmics.

RedaccióActualitzat
El nou president xinès, Xi Jinping, ha començat una gira africana a Tanzània, un dels països del continent amb els quals la Xina té relacions més antigues. Des de la capital comercial del país, Jinping ha parlat de les relacions xinoafricanes en un discurs al Parlament. Jinping ha destacat l'amistat sincera entre el seu país i el continent, i ha promès un enfortiment de les relacions.

La seva visita ha anat acompanyada de la firma d'una quinzena d'acords econòmics, sobretot en matèria de rehabilitació d'infraestructures portuàries i hospitalàries, i un pla per construir un centre cultural xinès a Tanzània.

La Xina té importants interessos en aquest país, especialment miners i d'infraestructures. Però també a tot Àfrica, ja que, des del 2009, Pequín és el primer soci comercial del continent africà.

El viatge del president xinès continuarà a la República de Sud-àfrica, on participarà en una cimera.
Anar al contingut