Londres / Portugal

El nou portaveu dels McCann assegura que "són víctimes innocents d'un crim atroç"

El matrimoni McCann ha volgut escenificar una contraofensiva als constants rumors i les últimes informacions que recauen en la mare de Madeleine, com a sospitosa de la mort accidental de la seva filla. El nou portaveu de la família, Clarence Mitchell, que fa només unes hores renunciava al seu càrrec a l'Oficina de Premsa del govern britànic, ha reiterat que els pares de Madeleine són totalment innocents i que s'ha de seguir buscant la nena. En relació amb la investigació, el jutge d'instrucció portuguès del cas ha sol·licitat permís per parlar públicament perquè entén que la magnitud mediàtica que té la notícia fa necessari explicar els procediments judicials.

Actualitzat

"El centre s'ha de traslladar ara des de les especulacions desenfrenades, infundades i incorrectes dels últims dies, a la nena que es troba en el centre d'això: Madeleine". Aquesta és l'estratègia del nou portaveu de la família McCann, que intenta fer callar els rumors que cada cop amb més insistència apunten la mare de la petita com a sospitosa de la mort de la seva filla.

Segons Clarence Mitchell, el que s'ha de fer és únicament buscar la nena i que només buscant-la es pot aclarir què va passar perquè desaparegués. Els McCann insisteixen que Madeleine continua viva: "Kate i Gerry demanen de nou a tot el món que mantingui els ulls oberts, ja que creuen que encara pot estar viva".

El nou portaveu del matrimoni, Clarence Mitchell, que fins ara dirigia l'anomenada Unitat de Seguiment de Mitjans, una oficina que forma part del Departament de l'Executiu Britànic, va ser enviat pel govern britànic a Portugal abans de l'estiu perquè assessorés els pares i els ajudés. Avui ha explicat que ha dimitit del seu càrrec al govern perquè tenia la convicció que la parella és innocent. "Són víctimes innocents d'un crim atroç", ha afegit.

Mentrestant, el jutge d'instrucció portuguès del cas, Pedro Frias, ha sol·licitat als seus superiors permís per parlar públicament perquè entén que la magnitud mediàtica que té la notícia fa necessari explicar els procediments judicials. Però la justícia portuguesa ha anunciat que, de moment, no informarà sobre el "cas Madeleine" perquè encara l'investiguen. El Consell Superior de la Magistratura de Portugal serà l'organisme que assumirà la informació a l'opinió pública quan s'acabi la investigació.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut