El nou ministre de Justícia, Rafael Catalá.
El nou ministre de Justícia, Rafael Catalá.
Madrid

El nou ministre de Justícia anuncia que modificarà la llei de taxes judicials

Català ha dit també que reprendrà i impulsarà les reformes pendents del Ministeri de Justícia "des del diàleg i el consens"

RedaccióActualitzat

El flamant ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha anunciat que una de les seves primeres actuacions al capdavant del departament serà modificar la llei de taxes judicials. Entre les prioritats, també hi haurà revisar el Codi Penal i la Llei d'Enjudiciament Criminal i la reforma del Registre Civil.

En el discurs de presa de possessió del càrrec, Català ha dit que reprendrà i impulsarà les reformes pendents del Ministeri de Justícia "des del diàleg, el consens i l'esforç" per arribar a un "gran acord" que permeti el "desenvolupament equilibrat" de les reformes pendents. Una voluntat de diàleg que ha estat ben vista pel sector ja que s'havia trencat en l'era Gallardón.

El nou ministre de Justícia ha rebut la cartera de mans del seu antecessor al Palau de Parcent, on també hi eren presents la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría; el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes; el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, o el president de la Sala Penal de l'Audiència, Fernando Grande-Marlaska, així com fiscals, vocals del Consell, General del Poder Judicial i representants d'associacions de jutges, secretaris judicials, notaris o procuradors.

Després d'agrair la seva presència, Català ha expressat el desig d'una "estreta col·laboració entre tots ells", imprescindible per afrontar els reptes que l'administració que la Justícia té sobre la taula.

El discurs de presa de possessió arriba poques hores després d'haver jurat el càrrec davant del rei Felip VI en un acte institucional, on també hi eren presents el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta, Saénz de Santamaría, i d'haver participat en la reunió de ministres extraordinària per tirar endavant els dos recursos d'inconstitucionalitat contra la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N.

Rafael Catalá substitueix el dimissionari Alberto Ruiz-Gallardón, que va deixar el càrrec després de la retirada de la llei de l'avortament per falta de consens, i el seu ministeri és clau perquè en depèn jeràrquicament la Fiscalia i ara és el responsable de coordinar tots els serveis jurídics de l'Estat.

Anar al contingut