Barcelona

El nou Mercat de Sant Antoni s'inaugura amb queixes veïnals per l'augment dels lloguers

Els veïns també demanen que s'eviti una massificació turística

RedaccióActualitzat

La cara i la creu de la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni. A l'eufòria i la il·lusió per haver recuperat un equipament històric del barri, s'hi sumen les reclamacions veïnals per frenar la revalorització i l'especulació.

Han passat nou anys des que el Mercat de Sant Antoni va tancar les portes per iniciar un procés de reforma complet. Ara, les carpes on es van instal·lar els paradistes durant aquests anys, ja són història.

Dimecres va tornar a obrir les portes l'emblemàtic edifici, completament reformat, i des d'aleshores ja hi han anat més de 150.000 persones. Aquest dissabte es va fer una gran festa d'inauguració, una cita que els veïns i curiosos han aprofitat per fer sentir les seves reivindicacions.

La recuperació d'aquest espai ha fet que molts llogaters vegin com se'ls fa fora de casa seva. La temuda revalorització ha arribat a Sant Antoni. Demanen a l'Ajuntament que prengui mesures i s'eviti una massificació turística. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, explica que ja s'està actuant per evitar-ho.

"Estem utilitzant les eines que té l'Ajuntament, per exemple, s'han comprat alguns immobles per mantenir els llogaters i que no els facin fora, s'han augmentat els ajuts al lloguer però sabem que això no és suficient i, per això, estem collant el Congrés dels Diputats perquè es modifiqui la llei d'arrendaments urbans i evitar les pujades abusives dels lloguers que s'estan produint a l'Eixample i a tot Barcelona."

Colau també ha explicat que abans de l'obertura del nou mercat es va definir un pla d'usos de l'entorn per evitar que s'obrissin nous comerços i espais de restauració enfocats al turisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut