El nou govern es querellarà contra Rajoy en la seva primera reunió

Actualitzat
La primera reunió que el president de la Generalitat, Quim Torra, farà amb els nous consellers acabats de nomenar servirà per respondre a la negativa del govern espanyol a publicar els primers noms que es van escollir per conformar el Consell Executiu. En un comunicat, la Generalitat ha avançat que, quan el nou govern es reuneixi, es "prendrà la decisió d'interposar una querella per prevaricació contra el president espanyol, Mariano Rajoy".

 

El decret 2/2018, que el govern espanyol no va publicar al DOGC, nomenava l'executiu de Torra, que incloïa polítics que són a la presó o a Brussel·les, com Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comin i Lluís Puig. Per presentar aquesta querella, la Generalitat s'empara en un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora.

 

El primer Consell Executiu de Torra i els nous consellers, a més, també aprovarà la impugnació de l'aplicació de l'article 155 en el seu conjunt, i alhora presentarà al·legacions contra la impugnació per part del govern espanyol "d'onze lleis d'alt contingut social durant el període durant el qual ha estat vigent aquest article".

ARXIVAT A:
Procés catalàMariano RajoyQuim TorraArticle 155
Anar al contingut