Washington

El nou govern de Barack Obama revisarà els expedients de 250 detinguts a la presó de Guantánamo

El nou govern de Barack Obama revisarà els expedients de 250 detinguts a la presó de Guantánamo. Aquesta serà una de les primeres accions que durà a terme la nova administració i que podrien portar al tancament d'aquest centre penitenciari, tal com Obama havia promès en la campanya electoral. De moment, l'equip de transició del president demòcrata, format per 450 persones, fa la seva primera reunió amb l'objectiu d'accelerar els nomenaments i marcar les grans directius del futur govern. Obama ha designant l'exsenador Sam Nunn i l'exsecretari d'estat Warren Christopher per dirigir la transició en els departaments de Defensa i d'Estat, respectivament.

Actualitzat
Mentre Obama perfila el seu equip, ja li han començat a arribar les primeres crítiques.

Els bisbes catòlics nord-americans, reunits a Baltimore, han manifestat una oposició total a l'administració demòcrata per la seva defensa del dret a l'avortament. 

A l'altre extrem de l'arc ideològic, els activistes antiguerra de CodePink han advertit que mantenir obert Gates al capdavant del Pentàgon seria una traïció a les promeses de canvi.

Influents congressistes demòcrates s'oposen també al fet que Obama mantingui el director nacional d'intel·ligència, Mike McConnell, i el director de la CIA, Michael Hayden, com ha circulat els últims dies.
Anar al contingut