Barcelona

El nou director de L'Auditori manté la programació de Treviño i les figures de renom

Gustavo Dudamel, la mezzosoprano Cecilia Bartoli i el mestre Sir John Elliot Gardiner són algunes de les figures de renom que formaran part de la pròxima temporada de L'Auditori de Barcelona. El seu nou director, Joaquim Garrigosa, ha assegurat que assumeix "totalment" la programació que el seu antecessor, Oriol Pérez Treviño, va dissenyar. Garrigosa ha anunciat que per primera vegada l'equipament musical tindrà una programació temàtica, amb un mateix discurs.

RedaccióActualitzat
Garrigosa ha elogiat la feina del seu antecessor, però ha reconegut que ha acceptat la programació ja feta perquè tampoc no hi havia temps material per canviar-la.

A la programació, desapareixen els nombrosos cicles tal com estan concebuts ara. Un dels actes especials serà la commemoració del 600 aniversari del naixement de Joana d'Arc amb un concert en què l'OBC interpretarà "Joana d'Arc a la foguera", de Honegger, amb l'actriu Marion Cotillard en el paper de l'heroïna francesa.

L'OBC tindrà un paper protagonista aquesta temporada. Per primera vegada en 10 anys, farà una gira a l'estranger que la durà a Àustria, Eslovènia i Croàcia, amb una aposta clara per compositors catalans com Casals, Montsalvatge i Albéniz. Per vincular més l'orquestra a la ciutat, oferirà un concert a la plaça de la Catedral per les festes de la Mercè.

La nova temporada s'ha hagut de confeccionar amb un 13 per cent menys de pressupost. I en aquest sentit, el mestre titular de l'OBC, Pablo González, ha mostrat la seva preocupació pel fet que no es pugui contractar nous músics per cobrir les baixes i jubilacions, una mesura que a mitjà termini, diu, serà insostenible si es vol mantenir la qualitat de l'orquestra.

Joaquim Garrigosa va agafar les regnes de L'Auditori en substitució d'Oriol Pérez Treviño, que va deixar la institució per presumpte ús indegut de la targeta de crèdit de l'empresa.  Treviño sempre ho ha negat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut