Un dofí i la seva cria al Zoo de Barcelona
Un dofí i la seva cria al Zoo de Barcelona
Barcelona

El nou delfinari de Barcelona costarà 10 milions i no oferirà espectacles

El futur delfinari estarà acabat el 2017 i comportarà la supressió dels espectacles amb aquests mamífers. Segons la presidenta del zoo, Sònia Recasens, el projecte serà "la principal novetat en les pròximes dècades del zoo".

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 10 milions d'euros en el nou delfinari del Zoo de Barcelona, que serà set vegades més gran que l'actual. El futur delfinari, en què se suprimiran els espectacles amb aquests mamífers, estarà acabat el 2017.

La tinenta d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta del zoo, Sònia Recasens, ha explicat el projecte, que l'alcalde Xavier Trias va anunciar en el passat ple. Recasens considera que aquest projecte "serà la principal novetat en les pròximes dècades del zoo".

Recasens ha destacat que eliminaran les exhibicions perquè la gran mida de la nova instal·lació --serà set vegades més gran que l'actual-- permetrà que els visitants vegin els dofins a cada moment i en el seu comportament natural, i ha dit que podran presenciar les activitats de maneig i cura dels animals, com passa amb els elefants.

 

La tinenta també ha explicat que hi ha hagut "un canvi d'orientació" respecte a la primera decisió del govern municipal, que era construir i gestionar el nou delfinari en el marc d'una col·laboració publicoprivada.

El nou delfinari tindrà 2.083 metres quadrats i estarà format per quatre piscines naturalitzades a l'aire lliure de cinc metres de profunditat, 1,5 metres més que les actuals. Al voltant de les piscines hi haurà un circuit que permetrà la seva visió subaquàtica, i un espai per a projeccions en 4D. La ubicació elegida és la plaça en la qual es troba l'escultura de la Dama del Paraigua, que podria ser ubicada en un altre lloc del parc de la Ciutadella si així ho decideix l'Institut de Cultura de Barcelona.

Els sis dofins del zoo barceloní seguiran a la seva actual instal·lació fins que es traslladin a la nova, mentre que els lleons marins seran enviats a un altre zoo en el temps que durin les obres.

Recasens també ha presentat el balanç de la temporada 2013 del Parc Zoològic de Barcelona i s'ha mostrat satisfeta amb els resultats, entre els quals ha destacat que l'hagin visitat 1.113.724 persones, la xifra més alta de la seva història després de les 1.164.027 del 2011.

Sobre aquest any 2014, Recasens ha anunciat que serà "un any d'obres al zoo", entre les quals ha destacat la construcció dels nous espais d'orangutans i sabana, que començaran al juny i acabaran a finals d'any o principis del 2015.

Anar al contingut