Barcelona

El nou curs escolar tindrà vuit mil alumnes més

Mestres i professors ja són als centres educatius per preparar la tornada a l'escola d'alumnes i estudiants, el dilluns 12

RedaccióActualitzat

Mestres i professors han tornat aquest dijous a la feina, a les portes d'un nou curs escolar que començarà amb gairebé 8.000 alumnes nous. El dilluns dia 12 s'hi sumaran els nens: 1.570.011 estudiants que ompliran les aules. El nombre d'alumnes per classe baixa lleugerament en el cicle infantil, situant-se en 20 nens per grup a P3. En canvi, la ràtio a Secundària es manté: a 1r d'ESO, per exemple, és de 28 nens per classe.

La plantilla de les escoles públiques tindrà aquest nou curs 798 docents més. També s'ha previst un grup de 400 professors més per als centres de màxima complexitat, que són 340 a tot Catalunya. L'escola inclusiva també rebrà un paquet de 140 professors més, tenint en compte que s'ha pogut garantir la continuïtat dels 360 professionals d'atenció educativa que es van incorporar el curs anterior.

Més oferta d'ensenyaments postobligatoris

El curs començarà amb un augment de l'oferta pública d'ensenyaments postobligatoris (Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, com els Artístics o d'Esports), una tendència que ve dels últims anys. Per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, es tracta d'oferir respostes en un moment en què "no n'hi ha prou" amb acabar l'ESO:

"En el moment en què es vagi recuperant l'economia, necessitarem tenir la població formada, i això vol dir que hem d'oferir tots els estudis necessaris per fer-ho. I perquè també en aquest moment d'atur tan gran, hi ha hagut moltes persones que han tornat al sistema educatiu per millorar la seva capacitació professional."

De cara al nou curs hi ha també una notícia esperada pels equips docents: els mestres substituts arribaran abans als centres, concretament, el 8 de setembre. De tota manera, això significa que, a la pràctica, aquests mestres tindran dos dies -dijous i divendres- per preparar-se abans de l'obertura de portes del dia 12.

Serà un curs que 86 centres començaran en mòduls prefabricats, quatre menys que l'anterior, però que, en el còmput total, hi haurà quinze barracons més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut