Direcció i sindicats firmen el nou conveni col·lectiu fins al 2020
Direcció i sindicats firmen el nou conveni col·lectiu fins al 2020

El nou conveni de Seat fins al 2020 obre la porta a augments de producció a Martorell

El document contempla augments de salari moderats i recupera l'anomenada paga de beneficis en funció dels resultats

RedaccióActualitzat

Els treballadors de Seat han firmat aquest dilluns el conveni fins al 2020. Els afiliats de la UGT i de CCOO, que són la majoria de la plantilla, van acceptar el conveni col·lectiu pactat entre la direcció i els sindicats. Un conveni que reflecteix l'optimisme en la recuperació del sector de l'automòbil perquè preveu augments de salari moderats i fins i tot recupera l'anomenada paga de beneficis en funció de resultats.

El document preveu que cada any s'apugi el sou, com a mínim, un 0,25%, però la xifra s'augmentarà si la inflació és superior. A més, els empleats tindran gratificacions extres lligades als resultats de l'empresa. L'acord també restringeix les contractacions mitjançant empreses de treball temporal a causes concretes i justificades.

La planta de Martorell té previst fer tres nous models abans de tres anys i de moment els 14.000 treballadors de Seat rebran immediatament 300 euros per cap, en una paga única, per haver aprovat el conveni.

Per primer cop, a més a més, s'obligarà els proveïdors de Seat a tenir un mínimes condicions laborals: qui vulgui facturar a Seat haurà d'aplicar el conveni general del seu sector.

Anar al contingut