Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i de la regidora de Salut, Noemí Llauradó, exhibint el protocol d'intencions signat amb Sal…
Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i de la regidora de Salut, Noemí Llauradó, exhibint el protocol d'intencions signat amb Salut que regularà la constitució del nou Consorci de l'Hospital Sant Joan, el 31 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

El nou Consorci de l'Hospital de Reus subrogarà els treballadors i eximirà l'Ajuntament de dèficits operatius

ACN Reus.-L'Ajuntament de Reus i el Departament de Salut ja han signat el protocol d'intencions que regula les bases de constitució del nou Consorci de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. La signatura es va produir dimecres passat per part de Toni Comín i dels representants municipals, abans de l'aplicació de l'article 155 i de la destitució del Govern. Malgrat tot, l'alcalde, Carles Pellicer, s'ha mostrat convençut aquest dimarts que la situació política no hi influirà i els acords presos tindran continuïtat. De fet, ara es treballa a nivell tècnic per possibilitar la constitució del nou ens, que estarà participat en un 55% pel CatSalut i en un 45% per l'Ajuntament de Reus, abans de l'1 de gener del 2018. El document estableix que el Consorci subrogarà tots els treballadors de les empreses que s'hi integraran i que l'Ajuntament no haurà de fer front a dèficits operatius generats directament per l'activitat sanitària, com succeïa fins ara.

El nou ens també subrogarà el lloguer de l'edifici de l'hospital i pagarà a la societat Reus Serveis Municipals un import de 7 MEUR anuals fins l'any 2025 -quan vencen els crèdits bancaris per la construcció del centre-. D'aquesta manera, la propietat seguirà sent del consistori, segons ha subratllat la regidora de Salut, Noemí Llauradó. Aleshores es cedirà el dret de superfície al CatSalut per un termini de 99 anys amb la condició que aquest cedeixi l'ús de l'hospital a títol gratuït al Consorci. En cas que l'ens deixi de destinar la parcel·la o el centre a la realització del seu objecte, o bé quan finalitzi el termini de vigència del dret de superfície, l'hospital revertirà de nou a l'Ajuntament, segons ha afegit.El nou Consorci de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus estarà integrat pel CatSalut amb un participació majoritària del 55%, d'una banda, i per l'Ajuntament de Reus, de l'altra, amb una participació del 45% i la potestat de designar-ne la presidència. El nou ens també subrogarà tots els professionals que actualment presten serveis als dispositius sanitaris que passaran a formar part del Consorci, en les condicions determinades per la normativa vigent i amb ple respecte a les seves condicions laborals, segons ha assenyalat Llauradó. De fet, les propostes han rebut el suport dels comitès d'empresa, a qui ja s'han presentat els plans, segons el govern municipal. L'acord també preveu que l'Ajuntament no hagi de fer front a dèficits operatius, tot i que encara es desconeix qui assumirà el dèficit del present exercici. "El Consorci garantirà el futur de l'hospital en els pròxims anys", ha reblat la regidora. A més, es pretén mantenir i intensificar la cartera de serveis del centre per enfortir el seu paper "com un dels hospitals de referència al territori" i que mantingui l'acreditació com a centre universitari i de formació MIR. El text indica que, en el termini d'un any des de la seva constitució, s'incorporarà a l'ens l'atenció primària de salut que actualment desenvolupa la Fundació Sagessa. L'alcalde de Reus ha destacat que aquest pas referma els compromisos adquirits en el marc del Pacte de Salut i ha garantit que Ajuntament i CatSalut promouran les accions necessàries perquè la constitució efectiva del nou consorci estigui en condicions de produir-se abans de l'1 de gener de 2018. Pellicer ha afirmat que representants d'ambdues institucions ja treballen actualment a nivell tècnic en una proposta d'estatuts del nou consorci i en el conjunt de tasques preparatòries necessàries per a la constitució i l'entrada en funcionament del nou ens. Una vegada finalitzats els treballs de la comissió operativa, aquests s'elevaran als òrgans respectius per a la seva aprovació.

Anar al contingut