El nou cap dels mossos abona la versió de Trapero dels fets del 20 de setembre

RedaccióActualitzat

El nou cap dels Mossos d'Esquadra, Ferran López, ha abonat la versió del major Josep Lluís Trapero sobre la seva intervenció en les concentracions davant de la Conselleria d'Economia el 20 de setembre, abans del referèndum.

Ferran López i tres mossos més, membres de la secció d'antiavalots, han declarat a l'Audiència Nacional davant de la jutge Carmen Lamela, que investiga Trapero per un possible delicte de sedició.

López ha contradit la versió de la Guàrdia Civil i ha dit que els Mossos van actuar davant la Conselleria d'Economia. Què ha explicat?

Ferran López ha explicat que els Mossos van obrir un passadís per permetre la sortida de la comitiva judicial i que, finalment, no es va poder utilitzar a causa de la gran aglomeració de gent.

El nou cap dels Mossos ha afegit que era inviable arribar-hi en cotxe, com havia suggerit la Guàrdia Civil. Milers de persones s'havien concentrat davant de la Conselleria d'Economia i ho van convertir en un setge. La situació es va acabar de matinada amb 3 vehicles de la Guàrdia Civil destrossats.

Ferran López. que ha assumit la direcció dels Mossos per ordre del Ministeri de l'Interior, ha declarat com a testimoni de la defensa del major Trapero. La citació s'havia mantingut amb discreció, i la notícia ha començat a córrer quan López ja hi havia arribat, abans de les 10 del matí. Ha declarat durant més d'una hora i poc després ha abandonat la seu judicial sense parlar amb els mitjans.


 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
Anar al contingut