Barcelona

El noi mort a l'Hospitalet de Llobregat, víctima d'una prova iniciàtica

El noi mort divendres apunyalat a l'esquena mentre jugava a futbol en un parc a l'Hospitalet de Llobregat va ser víctima d'una prova iniciàtica, segons ha pogut saber TV3. Els Mossos d'Esquadra ja han detingut l'agressor, de 15 anys, però ara busquen els instigadors del crim.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Els Mossos d'Esquadra detenen dissabte al vespre un noi de 15 anys com a presumpte autor de la mort d'un altre de 16 anys divendres a l'Hospitalet de Llobregat.

El detingut, veí de l'Hospitalet de Llobregat, hauria comès el crim com una prova iniciàtica, per ser admès en una banda juvenil.

Els fets van passar divendres al vespre, quan, segons testimonis, la víctima va ser atacada per l'esquena amb una arma blanca mentre jugava a futbol amb uns amics. El noi va morir pocs minuts després de l'agressió.

Revenja entre bandes

Precisament la baralla entre bandes que hi va haver hores després a Cornellà de Llobregat i que va acabar amb sis detinguts -alguns, menors d'edat- i un ferit, estaria relacionada amb el crim. Segons ha pogut saber TV3, la baralla hauria estat una revenja per la mort del noi. Tot i això, a hores d'ara els Mossos d'Esquadra ni confirmen ni desmenteixen aquest extrem.

Rebrot de la tensió entre bandes llatines?

Es dóna el cas que dimecres passat, 28 de març, hi va haver una altra baralla de característiques similars a l'Hospitalet, en la qual un noi va quedar ferit de gravetat. Després d'aquesta disputa, que també s'investiga si té alguna relació amb el crim de l'Hospitalet i amb la baralla d'aquesta matinada a Cornellà, els Mossos d'Esquadra han detingut cinc joves, alguns d'ells, menors.

La presència d'aquestes bandes juvenils es concentra en la corona metropolitana de Barcelona i en la mateixa capital, on el 2 de febrer es va registrar una violenta baralla entre dos grups rivals, que es va saldar amb sis detinguts i un ferit greu. Davant la presència d'aquests grups, els Mossos van crear el juliol de l'any passat una unitat de prevenció i control de noves bandes juvenils violentes, que a Catalunya tenen, segons l'últim balanç, uns 3.500 integrants organitzats en una quinzena de grups. Entre les bandes més conegudes hi ha els Latin King, els Ñetas, els Trinitarios, els Mara Salvatrucha o els Mara 18. Tot i que els seus membres tenen entre 12 i 25 anys, i que la majoria són llatinoamericans, cada vegada hi ha més espanyols i homes de fins a 40 nacionalitats.

Aquests grups tenen una estructura piramidal i de vegades els líders obliguen a superar una prova de valor als integrants per demostrar la fidelitat al grup. Així, utilitzen la violència, sobretot en disputes, per protegir el seu territori contra bandes rivals.

La unitat dels Mossos d'Esquadra, integrada per una trentena d'agents, basa la seva actuació en els principis de prevenció, intervenció i supressió, per evitar tant les baralles com els delictes que els seus integrants puguin cometre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut