Girona

El noi de Girona imputat per cremar fotografies del rei diu que va ser un acte de "legítima desobediència civil"

El jove de Banyoles citat a declarar aquest divendres a Madrid per la crema d'unes fotos del rei ha dit a Catalunya Ràdio, en les seves primeres declaracions després dels fets, que considera legítimes aquestes accions i que cal emmarcar-les dins del moviment independentista de desobediència civil. Està imputat per un delicte d'injúries greus a la Corona, que pot comportar penes de fins a dos anys de presó.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra han identificat Jaume Roura, de 30 anys, com una de les dues persones que van cremar les fotos del rei, en la concentració de rebuig a la presència del monarca a Girona.

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, ell no ho ha confirmat ni desmentit. Ha assegurat que se sent aclaparat, però tranquil, per la transcendència de la polèmica i ha comparat la crema de les fotos amb la crema d'una bandera espanyola.

Roura és militant del col·lectiu independentista "Endavant-OSAN", de Banyoles. El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz l'ha citat, de forma urgent, per a aquest divendres. A més d'un advocat, Roura anirà a Madrid acompanyat de diversos membres del col·lectiu que li dóna suport.
Anar al contingut