La fotografia 'Cementiri de distraccions', de Marc Vadillo, guanyadora del novè concurs 'Joves i conducció'. Imatge publicada l&…
La fotografia 'Cementiri de distraccions', de Marc Vadillo, guanyadora del novè concurs 'Joves i conducció'. Imatge publicada l'1 de desembre del 2016. (Horitzontal)

El noi de 17 anys que va guanyar un concurs de seguretat vial: "No deixem que el mòbil sigui el nostre assassí"

Actualitzat

ACN Barcelona.-"No deixem que el nostre assassí sigui un dispositiu mòbil". És part de la frase amb què el jove de 17 anys Marc Vadillo va acompanyar la fotografia guanyadora de la novena edició del concurs 'Joves i Conducció'. Després que els guardons del certamen es lliuressin el juny, el Servei Català de Trànsit (SCT) recupera ara la fotografia 'Cementiri de distraccions' per conscienciar sobre la principal causa dels accidents de trànsit. "Hem de ser responsables i fer un ús racional de les noves tecnologies. La gent jove i els adults constantment utilitzen el mòbil. Hem de fer que el 'constantment' sigui un 'mai' mentre conduïm", ha afirmat Vadillo aquest dijous en una roda de premsa amb el conseller d'Interior, Jordi Jané. "No hem de permetre que un missatge [al volant] sigui l'últim que escrivim", ha reblat el jove estudiant dels Salesianas de Mataró.

Les reflexions i clams de Marc Vadillo han emocionat el titular d'Interior, que l'ha aplaudit diverses vegades. En la roda de premsa per explicar el dispositiu especial de trànsit pel pont de la Constitució i la Immaculada, el SCT ha aprofitat per donar veu al guanyador del concurs 'Joves i conducció' en la modalitat de fotografia amb l'objectiu de potenciar aquesta imatge en el combat contra les distraccions al volant, sobretot per l'ús del mòbil. El 31,5% dels accidents mortals o amb ferits greus el 2015 van ser causats per distraccions. La fotografia, en blanc i negre, és l'al·legoria d'un cementiri. Sota un campanar, s'alcen tres mòbils, les pantalles dels quals mostren una creu. Vadillo ha explicat que la idea va sorgir en una conversa amb la seva mare al cotxe, en què es van preguntar quina era la principal causa dels accidents de trànsit. Quan va saber que eren les distraccions, el jove va idear la fotografia que acabaria presentant al concurs organitzat pel SCT i el RACC. Va ser durant una excursió al municipi d'Albarracín, a Terol, on va trobar el lloc per compondre la imatge i mostrar les conseqüències tràgiques que pot comportar l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix.

Anar al contingut