Barcelona

El "no" a la independència creix i arriba al 50%, set punts més que el "sí", segons l'última enquesta del CEO

Segons el CEO, un 42,9% votaria "sí". Fa quatre mesos el "no" obtenia el 48% i el "sí", un 44,1%

RedaccióActualitzat

El "no" a la independència guanya adeptes. Segons l'última onada del Centre d'Estudis d'Opinió, a la pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?", un 50% contestaria que no, mentre que un 42,9% diria que sí. D'aquesta manera, la distància entre les dues opcions s'amplia a set punts, ja que en l'anterior enquesta, fa tres mesos, els resultats eren del 48% per al "no" i del 44,1% per al "sí".

En aquesta segona onada del CEO de l'any, a més, un 5,8% dels enquestats assegura que no sap si vol que Catalunya sigui independent i un 1,3% no contesta.

Quan es pregunta als enquestats què creuen que hauria de ser Catalunya en un futur, el 37,6% diu que vol un estat independent, mentre que un 29,3% desitja una comunitat autònoma d'Espanya i un 24%, un Estat federal dins d'una Espanya federal. Els partidaris que Catalunya sigui una simple regió d'Espanya es limita a un 4%.

Per a un 63% dels enquestats, d'altra banda, Catalunya no ha assolit un nivell suficient d'autonomia respecte al 24% que considera que sí i un 3% que considera, fins i tot, que en té massa.

L'enquesta, que també recull intenció directa de vot, s'ha fet amb 2.000 entrevistes presencials a majors de 18 anys i residents a Catalunya entre el 2 i el 24 de juny. El marge d'error és del 2,69%.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut