La mare de Charlie Gard, Connie Yates, arribant als jutjats, dimecres (Reuters)
La mare de Charlie Gard, Connie Yates, arribant als jutjats, dimecres (Reuters)
Londres

El nadó britànic Charlie Gard serà desconnectat en un altre hospital

El jutge denega la petició dels pares de poder passar uns dies amb el petit per acomiadar-se'n

RedaccióActualitzat

El nadó britànic Charlie Gard serà traslladat a una residència de cures pal·liatives, on serà desconnectat tot seguit de la ventilació que el manté amb vida. Així ho ha decidit un jutge del país en el marc del conflicte que enfronta els pares i l'hospital on està ingressat aquest nen malalt terminal.

La família havia acceptat en les últimes hores portar-lo a una residència -tot i preferir casa seva-, però reclamava poder passar uns dies amb el petit, que té 11 mesos, per poder-se'n acomiadar. El jutge, però, assegura que la situació del nadó fa que allargar aquesta situació vagi "en contra dels seus interessos".

El jutge ha afirmat que "inevitablement", per la seva condició, el nen morirà en aquest hospital per a malalts terminals "en un curt període de temps".

El nadó, que té una malaltia genètica rara, no té cap funció activa. La família ha anunciat que els 1,3 milions de lliures recaptats per finançar el tractament del nen als Estats Units es destinaran a una funció en memòria del seu fill.

Anar al contingut