Sitges

El musical infernal "Climax", millor pel·lícula del Festival de Cinema de Sitges

Panos Cosmatos, millor director; Andrea Riseborough, millor actriu, i Hasan Ma'jun, millor actor

RedaccióActualitzat

El musical endimoniat del director Gaspar Noé, argentí resident a França, ha captivat Sitges. "Climax" s'ha endut el primer a la millor pel·lícula del Festival Internacional de Cinema Fantástic en un palmarès molt repartit. 10 pel·lícules diferents s'han endut els 10 principals premis del festival.

A "Climax", Gaspar Noé tanca els ballarins d'una companyia de dansa en un local, on al llarg d'una nit viuran una festa salvatge que els obrirà les portes de l'infern.

El premi a la millor direcció ha estat per a Panos Cosmatos per "Mandy", una història de venjança i violència, amb Nicolas Cage com a protagonista.

L'anglesa Andrea Riseborough s'ha endut el premi a millor actriu pel seu paper a la pel·lícula independent nord-americana "Nancy".

El guardó al millor actor és per a Hasan Ma'jun pel seu paper a la producció iraniana "Pig", en què interpreta un director de cine en crisi.

El Premi Especial del Jurat d'aquesta 51ena edició és per a la italiana "Lazzaro felice", d'Alice Rohrwacher, un drama social en clau de realisme màgic, amb Sergi López en el repartiment.

"Lazzaro Felice" s'ha endut dos guardons més: el premi de la crítica José Luis Guarner i el premi del jurat jove al millor llargmetratge de gènere fantàstic.

 

 

El millor guió ha estat per a Quentin Dupieux per "Au poste!", una comèdia francesa d'humor absurd situada en una comissaria.

El premi al millor curt és per a "Post mortem Mary", de Joshua Long.

A més a més, dues personalitats del cine han rebut aquesta nit el Gran Premi Honorífic del festival: el director nord-americà nascut a l'Índia M. Night Shyamalan, autor de pel·lícules com "El sexto sentido", "El bosque" o la més recent "Múltiple".

 

 

I l'actor Ed Harris, que ha vingut coincidint amb el vintè aniversari de la pel·lícula "El show de Truman", on interpreta el despòtic realitzador d'un "reality  show".

 

ARXIVAT A:
CinemaFestival de Sitges
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut