Codera és fundador i director artístic del grup de cambra Crossing Lines Ensemble de Barcelona. (Foto: Ernst von Siemens Music Foundation)
Codera és fundador i director artístic del grup de cambra Crossing Lines Ensemble de Barcelona. (Foto: Ernst von Siemens Music Foundation)
Barcelona

El músic català Luis Codera guanya el prestigiós premi Ernst von Siemens, dedicat als joves compositors

El barceloní Luis Codera Puzo ha guanyat el prestigiós premi musical de la Fundació Ernst von Siemens, un guardó que cada any concedeix l'Acadèmia Bàvara de Belles Arts, que té com a objectiu donar suport a joves compositors. Codera, nascut el 1981, és un dels fundadors i el director artístic del Crossing Lines Ensemble de Barcelona.

RedaccióActualitzat

El músic Luis Codera Puzo ha guanyat el premi musical de la Fundació Ernst von Siemens, que té com a objectiu donar suport a joves compositors. Es tracta d'un dels premis internacionals més prestigiosos d'Europa.

Luis Codera, nascut el 1981 a Barcelona, és fundador i director artístic del grup de cambra Crossing Lines Ensemble de la capital catalana, dedicat a la interpretació de música contemporània des d'una perspectiva força experimental. Codera va començar la seva formació musical de forma autodidacta. Més tard, va estudiar guitarra elèctrica, piano, trombó i percussió, així com teoria i arranjaments per a big band en vessants com el jazz, la música moderna, la clàssica i l'electrònica. Actualment, el jove compositor treballa la creació i la interpretació amb sintetitzadors modulars.

El guardó Ernst von Siemens, concedit cada any per l'Acadèmia Bàvara de Belles Arts, està dotat amb 35.000 euros i dóna dret a la producció d'un CD monogràfic a càrrec de la seva formació. En declaracions a Catalunya Ràdio, Luis Codera ha valorat la importància del premi i el fet de poder fer aquesta gravació: "És un enregistrament que es fa amb molt bones condicions, amb grups molt bons." Codera ha remarcat el ressò d'una distinció d'aquesta categoria.

Juntament amb el compositor català, també han estat guardonats l'alemanya Brigitta Muntendorf i l'italià Simone Movio. Tots ells rebran el premi de mans del president del Patronat, Thomas Angyan, el 24 de maig al teatre Cuvilliés de Munic.

 

 

 

Anar al contingut