Exposicíó actual a l'Espai Carmen Thyssen
Exposicíó actual a l'Espai Carmen Thyssen
Sant Feliu de Guíxols

El Museu Thyssen obrirà a Sant Feliu de Guíxols el 2020 amb 400 obres catalanes

Carmen Cervera arriba a un acord amb l'ajuntament de Sant Feliu i descarta definitivament l'opció de Barcelona

RedaccióActualitzat

Sant Feliu de Guíxols tindrà un Museu Thyssen el 2020. Inclourà unes 400 obres de pintura catalana que són propietat de Carmen Cervera. Aquest nou projecte va més enllà de l'Espai Carmen Thyssen, que acull des del 2012 aquest municipi del Baix Empordà. Aquest mateix dissabte, després de mesos de negociacions i gestions, la baronessa i l'alcalde de Sant Feliu rubriquen l'acord. 

 

La baronessa Thyssen cedeix gratuïtament el fons de 400 obres de pintura catalana dels segles XIX i XX durant 20 anys. La col·lecció té peces com "La catedral dels pobres", de Joaquim Mir; "Interior a l'aire lliure", de Ramon Casas, o "Port de Barcelona", d'Eliseu Meifrén. També hi ha obra de Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Ramon Martí Alsina o Josep Amat, entre altres.

"Són obres dels segles XIX i XX i és la col·lecció de pintura catalana més important del món", ha afirmat Cervera, que descarta definitivament l'opció de Barcelona. "Ja no m'interessa", ha dit.

 

El futur Museu Thyssen es farà al costat del monestir on ja hi ha l'Espai CarfmenThyssen, que acull les exposicions temporals a l'estiu. El projecte preveu aixecar un edifici de nova construcció i enllaçar-lo amb la primera planta del monestir. L'Ajuntament invertirà sis milions d'euros en el projecte global.

 

L'objectiu és convertir aquest espai en un centre cultural de primer nivell, que aculli el museu, una escola d'art, espais pedagògics i superfície per fer-hi altres exposicions.

La baronessa Thyssen ha explicat que el futur museu farà exposicions conjuntes amb els Museus Thyssen de Màlaga i de Madrid i, de manera periòdica, hi anirà afegint obres internacionals.

El nou espai estarà obert tot l'any.

 

Anar al contingut