Barcelona

El Museu Picasso mostra la vida privada de l'artista a través de les fotografies de Lee Miller

El Museu Picasso de Barcelona presenta l'exposició "Lee Miller, Picasso en privat", on es pot veure una mostra de les fotografies que l'artista nord-americana Lee Miller va fer del pintor, la seva obra i la seva vida quotidiana durant 36 anys d'amistat. Miller, esposa de Roland Penrose, biògraf de referència de Picasso, va compartir molts moments amb l'artista des del 1937 fins a la seva mort. També es poden veure a l'exposició cinc dels retrats que el pintor va fer d'ella vestida d'arlesiana.

Actualitzat
Amb aquesta exposició el Picasso de Barcelona se suma a la celebració del centenari del naixement de Lee Miller, que tindrà el seu acte central en el Victòria & Albert Museum de Londres amb una àmplia retrospectiva. Miller va morir l'any 1977.

En aquestes fotografies es pot contemplar la feina més artística de Miller, en què retrata Picasso i alguns dels seus espais familiars o de treball, algunes de les quals han quedat fixades en l'imaginari popular.

També s'exhibeixen les fotografies que Lee Miller va fer per documentar el llibre que preparava el seu marit, Antony Penrose, "Picasso: His Life and Work", que s'ha convertit en una de les biografies de referència de l'artista malagueny.

També es pot contemplar una "altra cara" de l'activitat fotogràfica de Miller: les imatges que va fer dels camps de concentració de Dachau i Buchenwald i el testimoni que va obtenir amb la seva càmera Rolleiflex de la destrucció de la catedral de Colònia o de la teulada d'envidriat de la Festhalle de Frankfurt.
Anar al contingut