Fotògraf captant la imatge del dibuix "Personatge amb pipa", que figura al revers d'"El retrat de la mare de l'artista"…
Al darrera d'"El retrat de la mare de l'artista" s'hi amagava un dibuix que també podria ser de Picasso (Foto: ACN)
Barcelona

El museu Picasso exposa la restauració d'"El retrat de la mare de l'artista" i el dibuix del seu revers

El museu Picasso de Barcelona exposa a partir d'aquest dimarts la restauració del quadre del pintor "El retrat de la mare de l'artista". També s'hi podrà veure un dibuix al carbó, desconegut fins ara, que podria ser de Picasso i que figura en el revers de la pintura restaurada.

RedaccióActualitzat
La restauració d'una de les obres més destacades del període de joventut de Pablo Picasso, "El retrat de la mare de l'artista" (1896), deixa al descobert un dibuix que podria ser de l'artista malagueny. A partir d'aquest dimarts, les dues peces es poden visitar al museu Picasso de Barcelona.

El procés de restauració ha permès descobrir al revers de l'obra un dibuix de carbó, "Personatge amb pipa", desconegut fins ara. Encara no es pot afirmar amb rotunditat que l'obra sigui de Picasso i el museu l'estudia minuciosament per determinar-ho. La identificació del dibuix es basa en l'examen comparatiu amb "Bust de cavaller del segle XIX", pertanyent a la col·lecció del Museu. "Tot permet suposar que aquest dibuix és de Picasso", ha dit Josep Lluís Alay, director de Patrimoni, Museus i Arxius de l'Institut de Cultura de Barcelona.

L'exposició de les dues obres es podrà veure al museu Picasso fins al 7 d'abril. La presentació anirà acompanyada d'informació sobre tot el procés de restauració de la peça i d'un estudi tècnic sobre l'obra descoberta al seu revers, que presenta clars paral·lelismes amb "Bust de cavaller del segle XIX", realitzada pel jove Picasso. Aquesta presentació es fa a la Sala Neoclàssica del Palau Baró de Castellet, datada entre finals del segle XVIII i principis del segle XIX, que ha estat renovada fa poc.




Anar al contingut