L'obra "Ciència i caritat", de Picasso, es va fer sense dibuix. (Foto: Museu Picasso)
L'obra "Ciència i caritat", de Picasso, es va fer sense dibuix. (Foto: Museu Picasso)
Barcelona

El museu Picasso enceta exposicions que aprofundeixen en l'obra del pintor

El museu Picasso s'ha proposat revisitar l'obra del pintor malagueny per estudiar-la a fons. I el resultat d'aquestes investigacions minucioses són un seguit d'exposicions que donen a conèixer alguns dels aspectes més poc coneguts de l'artista. Des d'aquest dimarts, 30 de novembre, i fins a finals de febrer es pot visitar "Ciència i caritat", una exposició al voltant d'una de les obres de joventut de Picasso que, ara se sap, es va pintar sense dibuix previ i es va rectificar molt.

Actualitzat
L'obra "Ciència i caritat" la va pintar Picasso per desig del seu pare i hi va emprar fins a quatre models, entre els quals el seu progenitor, que va posar perquè el seu petit, llavors  només amb 15 anys, fes progressos. La pintura es va fer sense dibuixos previstos, directament a la tela, i va tenir moltes rectificacions. Tot això se sap per les anàlisis que ha fet el museu: estudis tècnics, radiografies i anàlisis de pigments.

"Ciència i caritat" representa una dona malalta envoltada pel metge, una monja i el seu fill. Aquesta pintura, però, va marcar un punt d'inflexió en la seva trajectòria, ja que poc després, amb 19 anys, va marxar a París i allà va iniciar una nova etapa.

A més de descobrir aquests secrets i detalls de l'ofici, els visitants de l'exposició que fins al febrer serà al museu Picasso podran veure també prop de 40 obres més, com esboços del quadre o altres pintures similars fetes per autors de l'època com ara Arturo Michelena o Samuel Luke Fildes.


Anar al contingut