Barcelona

El Museu del Rock de Jordi Tardà, a subhasta

Actualitzat

L'univers del rock col·leccionat per Jordi Tardà surt a subhasta. Guitarres i tota mena d'objectes i records de les llegendes del rock, com els Beatles o els Rolling Stones, seran a un clic dels aficionats.  

Aquest dimarts s'han presentat els objectes que va col·leccionar el periodista musical, que es podran adquirir per internet fins al gener.

Romy Masferrer, vídua de Tardà, té sensacions enfrontades amb l'exposició de tot el material a subhasta.

"Avui, més que res, és una miqueta d'eufòria, però per mi es donar una part del Jordi i també part meva, evidentment."

Cada dimecres es posaran a la venda gairebé totes les sis mil peces -declarades patrimoni cultural per la Generalitat- que es van poder veure breument, el 2012, al Museu del Rock de les Arenes, que va acabar fent fallida.

I entre tots els objectes, alguns d'estrafolaris, com una màscara dels Kiss, o algunes autèntiques joies com el vestit de la gira de la Madonna "Like a Virgin", valorat en uns 30.000 euros.
 

 

Completen l'extensa col·lecció la banyera amb tocs daurats d'Elton John, màquines del milió customitzades, el barret de Slash dedicat pels Guns'n'Roses, l'orgue de John Lennon i Yoko Ono i una seixantena de guitarres i baixos signats per monstres del rock com Springsteen o Kurt Cobain. També el mític porc inflable dels Pink Floyd, que volien fer sobrevolar per sobre de la casa de subhastes, cosa que, finalment, no han pogut fer per falta de permís.

"Jo no puc continuar guardant una col·lecció tan gran i mantenir això és com mantenir quadres d'un museu: han de tenir una temperatura."

"Et proposen una exposició, tu demanes un preu i al final te'l redueixen a menys de la meitat i dius: 'Bé, la gent vol les coses gratis.'"

La subhasta també vol recordar la figura d'en Jordi Tardà, periodista musical, promotor i mitòman, creador de la fira del disc del col·leccionista i que va encapçalar el programa de rock de ràdio amb més anys en antena de tot Europa, el "Tarda Tardà".
 

 

La mostra també inclou un documental d'homenatge a un home que va fer un segell de la seva paraula: la paraula de Stone.

Tardà va morir el març del 2015 a Mataró, als 60 anys, a causa de problemes respiratoris.
 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut