Barça

El Museu del FC Barcelona ha estrenat un espai dedicat a Johan Cruyff

L'àrea repassa la trajectòria del Cruyff jugador i entrenador

Actualitzat

Johan Cruyff ja té un espai al Museu del FC Barcelona. L'àrea ret homenatge a l'holandès, mort el 24 de març del 2016, i repassa la seva trajectòria com a jugador i com a entrenador, i el seu compromís socioeducatiu.

Danny i Jordi Cruyff, acompanyats per Josep Maria Bartomeu i una comitiva del club, han visitat aquesta nova àrea del museu. Amb aquest projecte, el Barça guarda i exposa tots els objectes vinculats a Johan Cruyff de què disposava i incorpora noves adquisicions cedides per la família perquè els visitants puguin entendre l'empremta que el mític 14 va deixar a la institució.

Aquest dijous, la família Cruyff ha volgut entregar al club un nou objecte per incorporar al catàleg de la seva col·lecció: unes botes de l'etapa de Johan com a entrenador. Els continguts de l'espai estan dividits en tres grans blocs: Cruyff jugador, Cruyff entrenador i Cruyff forever. Aquest últim vol retre homenatge al llegat que Johan Cruyff ha deixat fora dels terrenys de joc, principalment a través de la Fundació Cruyff i del Cruyff Institute.  

Els blocs s'expliquen a través de diverses fotografies emmarcades a la paret i unes vitrines amb alguns objectes històrics, com ara samarretes que va portar el davanter holandès o la Pilota d'Or que va guanyar el 1974. Una pantalla completa l'experiència amb un audiovisual que repassa algunes de les imatges que han quedat fixades en la memòria de tots els amants del bon futbol, tant dels seus gols com del seu particular estil com a entrenador.

En aquesta visita al Museu del Barça, també han acompanyat els Cruyff el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner; el vicepresident tercer del FC Barcelona, Jordi Mestre; el directiu del club Xavier Vilajoana, i el president de l'Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda. A més, han assistit a l'esdeveniment Carole Thate, directora general de World of Johan Cruyff; Pati Roura, directora de la Fundació Cruyff; Mariël Koerhuis, directora del Johan Cruyff Institute; Edmond Vidal, de World of Johan Cruyff, i Xavier Bertolín, director de l'Àrea d'Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària "la Caixa".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut