Detall de l'element recuperat 50 anys després de ser recollit al castell de la Suda. Imatge del 4 de juliol de 2018. (horitzontal)
Detall de l'element recuperat 50 anys després de ser recollit al castell de la Suda. Imatge del 4 de juliol de 2018. (horitzontal)

El Museu de Tortosa recupera un escut de pedra del Castell de la Suda cinquanta anys després

ACN Tortosa.-El Museu de Tortosa ha pogut recuperar un element perdut del castell de la Suda que un aficionat a les fortificacions va recollir prop de les portes d'accés l'any 1975. Es tracta d'un escut de pedra de la Corona d'Aragó, format pel blasó en quatre barres i corona, d'una mida aproximada de 20 per 30 centímetres. Els fets es van produir quan encara no estaven vigents les lleis del Patrimoni Històric Espanyol (1985) i la del Patrimoni Cultural Català (1993) que regulen la protecció del elements arqueològics. La mediació de l'entitat Amics dels Castells, que permet mantenir l'anonimat de donant, un particular no resident a Tortosa, ha permès fer efectiu el seu lliurament. El Museu de Tortosa ha valorat la idoneïtat d'ingressar l'element a la col·lecció local, atès que s'ajusta a la línia d'adquisicions que defineix l'entitat, encarregada de conservar i difondre el patrimoni històric i artístic de la ciutat i "el seu territori d'influència".

Així doncs, prèviament al seu registre, es documentarà i datarà la peça per contextualitzar-la. El Museu, a més, ha fet una crida per encoratjar tots aquells particulars que conserven patrimoni històric o aartístic a plantejar-se la donació odipòsit d'aquests béns a una institució museística.

Anar al contingut