Exposició "Presos polítics a l'Espanya contemporània"

El Museu de Lleida exposarà l'obra retirada d'ARCO sobre els presos polítics

RedaccióActualitzat

El director del Museu de Lleida ha accedit a acollir l'obra "Presos polítics a l'Espanya contemporània" després que es retirés d'Arco Madrid.

El Museu ha explicat que està estudiant el lloc idoni per col·locar l'exposició, que ha comprat Tatxo Benet per gairebé 80.000 euros. L'obra anirà a l'Espai 0 del museu -lloc on es presenten les últimes adquisicions del museu- o a la sala d'exposicions temporals.

 

"El Museu de Lleida sempre ha tingut la voluntat de ser un referent de la història de la ciutat i del seu territori des de la prehistòria fins al segle XXI" i, en aquest sentit, "una obra com la de Santiago Sierra expressa temes de rabiosa actualitat"

 

El nou propietari de l'obra es va mostrar des del principi obert a tot tipus de propostes de museus i galeries per exposar-la, però va deixar clar que preferia posar-la al Museu de Lleida. D'aquesta manera, argumenta, es podria compensar la pèrdua de les obres de Sixena que es va endur, fa uns mesos, la Guàrdia Civil.

Benet, que és de Lleida, ha explicat que el va "afectar molt" el trasllat de les peces del Museu de Lleida a Sixena i que considera que és una bona oportunitat per omplir el buit que van deixar.

Durant els primers contactes entre el Museu de Lleida i l'empresari Tatxo Benet, els primers han explicat que l'obra no s'instal·larà al mateix lloc on eren les peces de Sixena.

La Diputació de Lleida també ha ofert l'Institut d'Estudis Ilerdencs com a espai per exposar l'obra.

Retirada a Arco

L'obra, que és un treball de l'artista Santiago Sierra, mostra les cares de diferents persones empresonades pixelats; el del vicepresident destituït Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, entre d'altres, com els Joves d'Altsasu o els titellaires de Madrid empresonats el 2016, acompanyats d'una llegenda que explica cada cas sense identificar-los. És una denúncia a l'existència de "presos polítics" a l'estat.

 

 

S'havia de mostrar al públic a partir de dimecres passat i fins diumenge a l'ARCO Madrid, però Ifema va demanar retirar-la.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàLlibertat d'expressió
Anar al contingut