Barcelona

El Museu de la Música de Barcelona obre les seves portes amb un fons instrumental de més de 1.600 peces

El Museu de la Música de Barcelona torna a obrir les portes després d'estar cinc anys tancat. A partir d'ara s'ubicarà a l'Auditori, on s'exposaran alguns dels 1.600 instruments de la col·lecció i on també hi haurà un espai per a la recerca. Fins al 2002, el museu estava situat al Palau del Baró de Quadras, a la Diagonal. La inauguració oficial serà avui i, d'aquesta manera, es culmina el projecte original de l'Auditori de convertir-se en la Ciutat de la Música.

Actualitzat

El Museu de la Música obre les portes amb una exposició permanent de mig miler d'instruments d'època del conjunt de 1.600 que atresora, la col·lecció musical més important d'Espanya, segons ha assegurat el seu director, Romà Escalas.

Escalas ha explicat que "les noves tecnologies audiovisuals tenen una presència destacada: les col·leccions d'instruments i documents musicals es van explicant a través de referències sonores, visuals, objectes i textos".

El fil argumental del museu és "un recorregut pels orígens de la música i els seus elements constitutius fins a la música d'avui". Breus audiovisuals trilingües (castellà, català, anglès) permeten al visitant introduir-se en els diferents àmbits temàtics de l'exposició permanent: des de la peça més antiga, una ocarina precolombina, fins a una moderna guitarra elèctrica Gibson les Paul, cèlebre a les mans de Jimmy Page (Led Zeppelin), Bob Marley o Pete Townsend (The Who).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut