Pla general del claustre del Museu Comarcal de Manresa durant la visita de conseller de Cultura, Santi Vila. Al seu costat, l'alcalde Valentí J…
Pla general del claustre del Museu Comarcal de Manresa durant la visita de conseller de Cultura, Santi Vila. Al seu costat, l'alcalde Valentí Junyent. Imatge del 31 de març de 2017 (Horitzontal).

El Museu Comarcal de Manresa es troba en plena fase d'obres per millorar l'accessibilitat i obrir-se a la ciutat

ACN Manresa.-El Museu Comarcal de Manresa es troba en plena fase d'obres per millorar l'accessibilitat a l'equipament i obrir-se a la ciutat. El regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, ha explicat que durant el 2016 s'ha construït una rampa que permet l'entrada al claustre i al museu des de l'interior de l'Antic Col·legi de Sant Ignasi, "vital per millorar l'accés". El regidor ha avançat que després de Setmana Santa es presentarà el projecte que "obrirà el museu a la ciutat" a través de la plaça de Sant Ignasi, pel punt on es trobava la desapareguda Sala Ciutat. D'altra banda, Aloy ha assenyalat que durant l'any passat, amb un import de 700.000 euros, s'ha rehabilitat el claustre, que es trobava en un estat important de degradació, i s'han adequat dues sales, a l'ala sud, que hauran de permetre donar la benvinguda als pelegrins en el que serà el nou Centre d'Acollida de Pelegrins del Camí Ignasià. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha efectuat aquest divendres una visita a les obres acompanyat de l'alcalde, Valentí Junyent, i diversos regidors.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha destacat que les obres de l'Antic Col·legi de Sant Ignasi són una obra important perquè el Museu Comarcal, l'Arxiu Comarcal i el Centre d'Acollida de Pelegrins puguin "girar-se" cap a la ciutat a través de la plaça Sant Ignasi i els visitants no hagin d'entrar per l'accés de la Via de Sant Ignasi. Pel batlle, les actuacions són doblement significatives perquè beneficien tant la vesant turística, amb el nou centre per pelegrins en el marc del projecte Manresa 2022, però també per l'activitat cultural de la ciutat, perquè el museu i l'Arxiu Comarcal "també en sortiran molt ben parats amb l'adequació dels espais d'exposició i la gran millora en l'accessibilitat".El regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, ha destacat que a banda de la rampa, l'equipament, amb l'aportació del departament, ha aconseguit rehabilitar tot el claustre. En aquest sentit, ha explicat que s'han reparat les voltes i cornises i s'han obert les finestres superiors, que estaven tapiades, i s'han col·locat persianes exteriors de fusta.Una altra de les tasques ja enllestides que ha destacat Aloy és l'habilitació de dos nous espais, a l'ala sud, per a l'acollida i punt d'arribada dels pelegrins del camí ignasià que uneix la població basca on va néixer Sant Ignasi, Azpeitia, i Manresa. L'espai també acollirà una sala polivalent per a activitats que es desenvolupin al voltant del projecte Manresa 2022 com conferències, presentacions o meditacions.Marc Aloy ha explicat que la segona fase de la millora dels accessos per la banda de la plaça de Sant Ignasi, que es licitarà i es farà públic el projecte després de Setmana Santa, s'adjudicarà per un import de 629.000 euros. Per la seva banda, el conseller de Cultura, Santi Vila, s'ha mostrat confiat que Manresa, amb aquesta obra, "sabrà trobar el seu lloc en la xarxa catalana de museus comarcals perquè ningú està tan ben posicionat per explicar a la ciutadania amb una col·lecció tant potent sobre el barroc". El conseller ha destacat que la millora en el accessos donaran a l'equipament la "potència" que fins ara no tenia. Vila ha manifestat el compromís del seu departament "amb el que ja s'ha fet i amb tot allò que encara s'haurà de fer".

Anar al contingut