Madrid

"El Mundo": "És impossible dir més falsedats amb pitjor intenció en menys espai"

La premsa feta des de Madrid informa en un lloc destacat de la iniciativa inèdita dels dotze diaris catalans. "El Mundo", però, ho fa amb bel·ligerància. Després de titular "Dotze diaris catalans ataquen els 'irreductibles' del Constitucional", assegura que "és impossible dir més falsedats amb pitjor intenció en menys espai". El rotatiu anuncia, a més, que aquest divendres donarà resposta extensa, en el seu editorial, a l'escrit de la premsa catalana.

Actualitzat
"El Mundo" qualifica d'"iniciativa estranya en el periodisme espanyol" l'editorial conjunt i destaca que el firmen dotze diaris de diferents grups editorials que tenen en comú el fet d'editar-se a Catalunya. En un article d'opinió adjunt, el diari defensa la legitimitat del Tribunal Constitucional i titlla de "súmmum de la hipocresia" que el text asseguri que està en risc l'esperit de la Transició.

De fet, el rotatiu considera que "han estat els promotors de l'Estatut, deixant al marge la mitja Espanya representada pel PP, els que han trencat aquest consens. I afegeix que ho han fet, "a sobre", "esquivant el control de la legalitat".

El director d'"El Mundo" a Catalunya, a "Els matins" i "El matí de Catalunya Ràdio"


El diari madrileny també ha expressat la seva opinió a través del seu director a Catalunya, Àlex Salmon, que ha intervingut a les tertúlies de d'"Els matins" de TV3 i "El matí de Catalunya Ràdio". Salmon s'ha preguntat "per què els dotze diaris decideixen que no hi entrem", amb referència a la premsa editada des de Madrid, i ha afegit que "això explica moltes coses de Catalunya".

El director d'"El Mundo" ha defensat que els lectors a Catalunya d'"El País", "El Mundo", "La Razón", etc, també són catalans, i ha afegit que "és evident" que el seu rotatiu no està d'acord amb el contingut de l'editorial, que ha considerat una "demostració evident que a Catalunya hi ha un pensament únic sobre algunes coses en què altres hi estem exclosos, ha assegurat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut