Roma

El Moviment 5 Estrelles conquereix Roma i Torí i deixa tocat Renzi

A la segona volta de les municipals a Itàlia, la candidata del moviment liderat per Beppe Grillo, Virginia Raggi, aconsegueix l'alcaldia de Roma després de 40 anys amb els demòcrates al capdavant

RedaccióActualitzat

Segona volta de les eleccions municipals a Itàlia amb transcendència a tota la política del país. El Moviment 5 Estrelles (M5S) apunta ja a alternativa política ocupant alcaldies importants arreu del país. De fet, aquests comicis representen un fort revés per al primer ministre, Matteo Renzi. La seva formació, el Partit Demòcrata, de centreesquerra, ha perdut importants places, com la capital, Roma, el pol industrial de Torí, al nord, o Nàpols, al sud. El Partit Demòcrata només ha aconseguit retenir l'alcaldia de Milà, capital financera del país.

El gran triomfador de la jornada ha estat el Moviment 5 Estrelles, liderat per Beppe Grillo, que ha aconseguit posar per primer cop una dona a l'alcaldia de Roma. Es tracta de Virginia Raggi. Els demòcrates fa gairebé 40 anys que governaven a la capital, però ja van perdre en primera volta. I a Torí, la guanyadora ha estat Chiara Appendino. A Nàpols, ha guanyat un antic jutge sense afiliació política, Luigi de Magistris. Només a Milà s'ha imposat el candidat del Partit Demòcrata, Giuseppe Sala.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut