Madrid

Una desena de persones secunda la concentració del 15M durant la jornada de reflexió

La convocatòria "Maig Global 2015-M" reivindica l'esperit del 15-M i es manté malgrat que la Junta Electoral de Madrid la va prohibir en considerar que tenia com a finalitat la difusió de consignes polítiques

RedaccióActualitzat

Una desena de persones ha secundat aquest dissabte la convocatòria del Moviment 15M a la Puerta del Sol a les 20.00 hores, coincidint amb la jornada de reflexió, tot i que la Junta Electoral de Madrid l'havia declarat il·legal.

Els manifestants s'han concentrat a la plaça envoltats, en tot moment, per desenes de policies nacionals que els anaven custodiant i que en alguns casos els han demanat la documentació.

La concentració s'ha desenvolupant de forma pacífica i els manifestants han corejat crits com "La veu del poble no és il·legal" o "Ja n'hi ha prou d'estat policial".

Els manifestants han cridat l'atenció de nombrosos turistes i curiosos que s'acostaven a observar què passava a la Puerta del Sol, on s'ha congregat un gran nombre periodistes i reporters gràfics i la Policia Nacional, que ha desplegat catorze furgons.

Aquesta protesta es produeix després d'una altra convocatòria frustrada del Moviment 15M la passada mitjanit en el mateix lloc

En un comunicat, els impulsors de la protesta retreuen a la Junta Electoral de Madrid que no té competències per limitar el dret de reunió i que la reunió d'aquest dissabte només ha de servir per reflexionar de manera pública i col·lectiva.

La concentració d'aquest divendres

Divendres a la nit també hi va haver un intent d'ocupar la plaça. Una cinquantena de persones s'hi van congregat per manifestar-se però un fort desplegament policial els ho va impedir. Les autoritats ja havien advertit que la policia estaria tota la jornada a la Puerta del Sol per fer complir la llei i per informar que qualsevol acte de tipus polític és il·legal.

La Junta Electoral de Madrid va prohibir aquest divendres la concentració en entendre que la finalitat era la promoció i difusió de consignes polítiques.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut