Imatge d'arxiu d'"indignats" reunits a la plaça de Catalunya. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'"indignats" reunits a la plaça de Catalunya. (Foto: ACN)
Barcelona

El moviment 15-M fa una crida a tornar a ocupar la plaça de Catalunya coincidint amb la campanya

Els dies d'acampada podrien tornar a la plaça de Catalunya. El moviment del 15-M vol emular el seu naixement durant els dies previs a les eleccions municipals i es proposa tornar a ocupar el centre de Barcelona. Desenes d'indignats s'han acostat aquest divendres a plaça Catalunya i han muntat algunes tendes coincidint amb l'equador de la campanya a les eleccions generals i la data palindròmica de l'11-11-11. Els acampats denuncien que la Guàrdia Urbana els ha intentat desallotjar. El seu objectiu és quedar-se a la plaça, però aquest dissabte faran una assemblea per decidir el seu futur.

Actualitzat
Els indignats de l'acampada de Barcelona han fet una crida a tornar a ocupar la plaça de Catalunya. Un grup d'activistes s'ha reunit aquest divendres a les onze i onze de la nit a la plaça "per seguir lluitant, per cridar que no ens representen".

El moviment 15-M torna a la plaça coincidint amb l'equador de la campanya i amb la data 11 de l'11 de l'11. Per aquesta data s'havia convocat una mobilització internacional per ocupar les places a les onze i onze de la nit. La intenció dels indignats és continuar l'acampada fins que arribin les eleccions, el 20 de novembre.

Almenys dues tendes ja s'ha instal·lat a l'àgora. Hi ha una parada informativa i algunes pancartes. Segons els indignats, un centenar de persones han dormit a la plaça tot i que aquest dissabte al matí n'hi quedaven una desena. Els acampats denuncien que la Guàrdia Urbana els ha intentat desallotjar. Un dels "indignats", un home d'edat avançada, ha necessitat atenció mèdica per lesions lleus que ell atribueix a l'actuació desmesurada de les forces policials

Caldrà veure si la crida té gaire seguiment. De moment, aquest dissabte faran una assemblea a les cinc de la tarda per decidir com continuen les mobilitzacions. Serà la tercera gran assemblea que celebren des que es va desallotjar l'espai.

En l'assemblea també es discutirà si celebrar una concentració el 18 de novembre i si participar a una manifestació antifeixista el 13 de novembre i a les vagues de la universitat i la sanitat.

Des de Twtitter es promou l'etiqueta #tornemalaplaça i la seva versió en castellà, #volvemosalaplaza, especialment des del compte d'@Acampadabcn.
Anar al contingut