Gran pla general de la roda de premsa de presentació del festival Most 2016. Imatge del 26 d'octubre de 2016 (horitzontal)
Gran pla general de la roda de premsa de presentació del festival Most 2016. Imatge del 26 d'octubre de 2016 (horitzontal)

El Most Festival, a punt per a la 6a edició amb el propòsit d'incorporar totes les DO catalanes a curt termini

ACN Vilafranca del Penedès.-El Most - Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava enllesteix aquest dies els preparatius per donar el tret de sortida a la 6a edició el proper 3 de novembre, i ho fa amb l'ambició d'aconseguir incorporar totes les DO Catalanes a curt termini. Aquest any ja s'hi han sumat la DO Montsant i la DOQ Priorat, fet que els organitzadors veuen com "un pas més" per poder estendre el festival a tots els territoris vitivinícoles. "Les característiques del nostre projecte ho fan gairebé obligat", ha destacat aquest dimecres el co director, Manel Balaguer. El 6è Most s'allargarà fins el 13 de novembre multiplicant tant les projeccions fora de Vilafranca com les activitats complementàries a les pel¿lícules. Entre elles, hi destaca l'homenatge al 20è aniversari de la sèrie 'Nissaga de Poder', emesa el 1996 a Tv3 i considerada "un punt d'inflexió" en la promoció del Penedès.

Els organitzadors han destacat aquest dilluns en roda de premsa el "creixement territorial i qualitatiu" del certamen, el qual ha ampliat la programació cinematogràfica i també la complementària, que, per primera vegada, s'estén més enllà del Penedès. En aquest cas, part de les activitats del Most arribaran a diversos espais de la DO Montsant i la DOQ Priorat. Pels directors, l'objectiu és que totes les denominacions d'origen acabin sent "plenament actives" en el projecte, ja que consideren que el festival actua com a "un punt de trobada i de promoció" del territori vitivinícola.Pel que fa a la programació estricta del Most, la pel¿lícula inaugural d'enguany serà 'María (y los demás'), que es projectarà el dijous 3 de novembre al Teatre Casal en una gala on també es lliurarà el primer dels dos premis honorífics d'aquesta edició. El guardó serà per al dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, en especial reconeixement per ser l'impulsor de la sèrie de televisió 'Nissaga de Poder'. El codirector del Most, Xavier Fornos, ha destacat que aquesta producció estrenada el 1996 va suposar "un punt d'inflexió" tant en el món televisiu com en la promoció del vi i el cava penedesenc.En paral¿lel a aquest record als 20 anys de la primera emissió de 'Nissaga de Poder', el Most 2016 també ha organitzat una taula rodona per commemorar l'aniversari. Serà el dimarts 8 de novembre i hi participaran els actors Biel Duran i Eva Santolaria, en companyia d'una àmplia representació empresarial i del món de la producció televisiva per analitzar quin va ser l'impacte que la sèrie va tenir a la comarca.D'altra banda, el festival ha instaurat l'entregarà d'un segon premi honorífic per reconèixer persones que hagin destacat per la divulgació de la cultura del vi, més enllà del món audiovisual. En aquest cas, el guardó serà per al sommelier Josep Roca en una cerimònia que es celebrarà el divendres 4, coincidint amb la projecció de la pel¿lícula capdavantera de la secció Collita 2016: el documental 'Priorat'. En aquesta edició, a la secció Collita hi competeixen un total de 34 produccions, entre documentals, ficcions, promocions i vídeo-art. Mentrestant, per a la secció Brots -dedicada a la competició en l'àmbit dels curtmetratges- el jurat ha seleccionat 30 produccions d'un total de 300 candidates, entre les quals destaquen 'Timecode', 'El Adiós' i 'Criatures'. Finalment, la secció Gran Reserva reunirà la pre estrena de sis pel¿lícules, fet que suposa dos títols més respecte la darrera edició. A banda de la projecció de '"Maria (y los demàs)' a la gala inaugural, el festival també oferirà les produccions franceses 'Saint Amour', 'Vuelta a casa de mi madre' i 'Franz'; i les comèdies 'El ciudadano ilustre' i 'Loca Alegría'. Aquesta última serà la pel¿lícula que clausurarà el Most, el diumenge 13 de novembre, coincidint amb l'entrega de premis.

Anar al contingut