Dibuix del mosquit de la febre groga (J. Luis Ordóñez)
Dibuix del mosquit de la febre groga (J. Luis Ordóñez)

El mosquit de la febre groga arriba a les illes Canàries

Se n'han detectat uns pocs individus i no consta que l'espècie s'hi hagi establert

RedaccióActualitzat

La Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries ha emès un comunicat oficial per anunciar que ha trobat a l'illa de Fuerteventura exemplars del mosquit que transmet la febre groga.

Segons el comunicat, es tracta de troballes puntuals. De moment no es té constància que l'espècie s'hagi establert.

La febre groga és una malaltia provocada per un virus que produeix unes 30.000 morts anuals, la majoria a l'Àfrica i Sud-amèrica. La transmet el mosquit Aedes aegipty, que té semblances amb el mosquit tigre i també pot ser portador de malalties com el zika, el dengue i el chikungunya.

El govern canari ha posat en marxa les mesures necessàries per col·locar més paranys i detectar llocs de cria d'aquest mosquit per eradicar-lo més aviat possible i evitar la seva proliferació. Com que s'han detectat pocs exemplars, la situació, expliquen, podria trobar-se en una fase inicial que encara es podria revertir.

Des del 2011, a les Canàries es vigila la possible aparició de mosquits invasors a través del Sistema de Vigilància Entomològica de Canàries.

A Catalunya, fora de la zona tropical, també hi ha risc que algunes espècies de mosquits, transmissores de malalties, hi trobin condicions adients per establir-s'hi.

ARXIVAT A:
CiènciaSalut
Anar al contingut