L'alcalde del Morell, Pere Guinovart, i els membres de la plataforma Cel Net, Marissa Gens i Josep Maria Torres, durant la presentació de l…
L'alcalde del Morell, Pere Guinovart, i els membres de la plataforma Cel Net, Marissa Gens i Josep Maria Torres, durant la presentació de l'informe sobre l'avaluació real de la qualitat de l'aire. (ACN)
El Morell

El Morell registra una reducció dels contaminants a l'aire però es continua sobrepassant el llindar nociu per la salut

Actualitzat

(ACN) El segon estudi de la plataforma Cel Net manifesta que, respecte al primer informe, s'han reduït en un 33% els nivells de contaminants a l'aire del municipi de El Morell. Malgrat tot, l'àcid acètic i el 1,3 butadiè supera el llindar perjudicial per la salut de les persones. El 1,3 butadiè és un compost cancerigen i teratogen, és a dir, que produeix malformacions al fetus. D¿altra banda, l'àcid acètic, que no es sobrepassava els nivells en l'anterior estudi, pot ser perjudicial per les vies respiratòries i provocar edemes pulmonars. Amb tot, s'han detectat més de 100 productes contaminants a l'aire en l'estudi realitzat al Morell. En el primer informe, hi van participar uns altres tres municipis, també propers al polígon nord del complex petroquímic: Constantí, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp.

Anar al contingut