Vallbona de les Monges , Urgell

El monestir de Vallbona de les Monges cedeix un espai per votar l'1-O

Les monges ja van cedir una sala per votar el 9-N. Altres votacions sempre s'han fet a l'ajuntament.

redaccióActualitzat

El monestir de Vallbona de les Monges, a l'Urgell, accedeix a deixar un espai, "perquè els veïns puguin votar" l'1 d'octubre.

L'abadessa Anna Maria Camprubí ha confirmat que cedirien un espai al convent, tal com ho van fer el 9-N, en cas que l'ajuntament no faciliti la votació al local municipal.

L'abadessa ha explicat que el primer tinent d'alcalde Manel Ayats n'hi ha fet la petició, i igual que van fer pel 9-N hi han accedit. Per fer-ho habilitaran una sala polivalent a la qual es pot accedir des de la plaça. La resta de les votacions sempre es fan a la sala de plens de l'ajuntament.

De moment, el consistori no ha fet pública la seva posició davant el referèndum, ni ha respost a la petició del president Puigdemont. Tampoc és membre de l'Associació de Municipis per la Independència, tot i que hi ha hagut la proposta a l'ajuntament. En les darreres eleccions al Parlament, els veïns de Vallbona van donar suport en un 79,5% a les formacions pro referèndum, i els veïns han manifestat que volen votar.

Vallbona de les Monges té 224 habitants, en tres nuclis associats -Vallbona, Rocallaura i Montblanquet-, i el consistori està format per set representants d'agrupacions electorals municipals independents.

L'abadessa afirma: "El 9-N ningú ens va dir res. I en últim terme els monestirs som independents."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut