Vimbodí i Poblet

El monestir de Poblet estrena orgue amb peces de Bach i Marchand i una cua d'entusiastes

El monestir de Poblet estrena orgue amb peces de Bach i Marchand i una cua d'entusiastes. Més de 700 persones s'han reunit per admirar la sonoritat del nou instrument a càrrec de l'organista titular de Notre-Damme de París.

RedaccióActualitzat
Poblet bateja el seu nou orgue. El monestir ja té l'instrument i l'ha fet lluir en un concert especial i ple d'entusiastes. L'organista titular de la catedral de Notre-Dame de París ha destapat la sonoritat del temple amb peces de Bach i Marchand.

Més de 700 persones han volgut gaudir del so d'aquesta autèntica peça d'art en l'estrena. L'expectació ha fet que el monestir de Santa Maria de Poblet s'hagi quedat petit. Ni els monjos de l'abadia de Poblet havien vist mai una cua tan llarga per entrar a un concert al monestir.

L'organista Olivier Latry ha estat l'encarregat de fer sonar els més de 3.000 tubs que té l'orgue per interpretar peces de Bach i de Marchand. L'imponent so de l'orgue ha impregnat les parets de l'església durant més d'una hora i, com a regal al públic, Latry ha improvisat dues peces més.

Ara que l'orgue ja ha quedat batejat, la música d'aquest instrument barroc serà un altre valor cultural més per a l'abadia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut