Monestir de Poblet

El monestir de Poblet acull el seu primer Festival de Música Antiga

El monestir de Poblet acull des d'aquest dijous el seu primer Festival de Música Antiga. Jordi Savall, la Fundació Centre Internacional de Música Antiga i el monestir volen convertir la cita en un referent d'aquest gènere al sud de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El monestir de Poblet, a la Conca de Barberà, acull des d'aquest dijous el seu primer Festival de Música Antiga. Jordi Savall, la Fundació Centre Internacional de Músic Antiga i el monestir volen convertir la cita en un referent d'aquest gènere al sud de Catalunya. "Representa voler recuperar en un marc com el monestir de Poblet un repertori de músiques antigues ubicant-les en el seu lloc original", ha explicat l'organitzador Lluís Poca.

El concert "Somni d'una nit d'estiu", amb Jordi Savall i l'orquestra Le Concert des Nations, han obert el festival amb una actuació centrada en la poesia de William Shakespeare i les peces musicals de compositors barrocs anglesos del segle XVII, amb la lectura de fragments a càrrec dels actors Josep Maria Pou i Sílvia Bel.

Aquest divendres, Jordi Savall ofereix un concert de viola de gamba amb atenció especial als mestres francesos del segle XVII.

La nit de dissabte estarà dedicada a la música religiosa de les Cantigas de Santa María i el Llibre Vermell de Montserrat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut