Acte del món local del PSC, aquest dimarts a Santa Coloma de Gramenet
Acte del món local del PSC, aquest dimarts a Santa Coloma de Gramenet

El món local del PSC acusa el govern de traspassar-li la responsabilitat de l'1-O

Alcaldes i regidors han signat un manifest titulat "Votar sense garanties? Que no comptin amb mi", en què es neguen a acceptar "visions úniques" de Catalunya i d'Espanya

RedaccióActualitzat

Alcaldes i regidors del PSC de 350 ajuntaments s'han posicionat de manera unitària aquest dimarts amb un manifest que critica amb duresa el que defineix com a "bloc independentista". El manifest, que han titulat "Votar sense garanties? Que no comptin amb mi", acusa el govern de Carles Puigdemont de "radicalitzat, hiperexcitat i a la deriva".

Els signants reivindiquen "una societat plural", i es neguen a acceptar "que hi hagi una única visió de Catalunya o una única visió d'Espanya". També asseguren que se'ls ha pressionat, i fins i tot insultat i amenaçat, per no facilitar l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, que qualifiquen d'il·legal:

"El que podem anomenar "bloc independentista" ha escollit un camí extremista i de radicalització al qual pretén arrossegar tot el país. Per a això, i per difuminar les responsabilitats del Govern i amagar les seves febleses polítiques i organitzatives, s'ha plantejat com a objectiu traspassar als ajuntaments gran part dels preparatius de l'1 d'octubre i culpabilitzar hipòcritament aquells ajuntaments que han decidit complir la llei, actitud que no equival a donar cap mena de suport al Govern del PP a Madrid."

El manifest insisteix que "paga la pena lluitar dintre de les institucions" per canviar les lleis i per "fer fora democràticament el PP del govern d'Espanya". Segons els signants, d'aquesta manera es pot transformar Espanya en "un estat federal que reconegui la seva plurinacionalitat". Això es faria amb una reforma de la Constitució que permeti "un encaix just i generós per a la nació catalana."

Pedro Sánchez: "La vostra causa és la justa"

Aquest manifest s'ha fet públic coincidint amb l'acte que el PSC ha fet amb Pedro Sánchez aquesta tarda de dimarts a Santa Coloma de Gramenet. L'acte, sota el nom de "Consell Municipal Obert", s'ha celebrat al teatre Sagarra davant de desenes d'alcaldes, regidors i dirigents del PSC, i hi han intervingut Núria Parlon, Jaume Collboni i Miquel Iceta, a més del mateix Sánchez.

En la seva intervenció, el secretari general del PSOE ha dit que el seu partit se sent molt orgullós del posicionament dels alcaldes i regidors socialistes davant del referèndum:

"La vostra causa és la justa, en defensa de les institucions i de la legalitat catalana, i en defensa de la convivència en aquest país que és Catalunya. La raó està de la vostra banda."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut