Barcelona

El món es tenyeix de blau per celebrar els 70 anys de l'ONU

Barcelona també s'ha afegit a la commemoració i ha tenyit de llum blava alguns edificis representatius, com l'Hospital de Sant Pau

RedaccióActualitzat

L'ONU commemora els 70 anys de la seva carta fundacional amb una acció visible a tot el món. La llum blava que il·lumina l'òpera de Sydney ha recorregut el planeta a través dels seus monuments. S'ha pogut veure de blau la Gran Muralla Xinesa o l'Sky Tree, de Tòquio, per exemple. Són alguns dels 300 indrets que han participat en aquesta coreografia mundial.

Barcelona també s'ha afegit a la commemoració i ha tenyit de llum blava alguns edificis representatius, com l'Hospital de Sant Pau. També d'algunes de les fonts de la ciutat, com aquesta de la confluència entre la Gran Via i el passeig de Gràcia, brollarà aigua blava fins a les deu de la nit.

Les Nacions Unides van néixer a San Francisco, on es van reunir representants d'una cinquantena de països amb l'interès de promoure la pau.

Han estat 70 anys d'història, però, amb llums i ombres en aquesta tasca. Ara, l'organisme acaba d'avaluar els objectius del mil·lenni que es va marcar l'any 2000 i n'ha redactat uns de nous per als pròxims 15 anys. Rebatejats com Objectius de Desenvolupament Sostenible, s'hi inclou sobretot la preocupació ecològica.

Aquests objectius s'expliquen en una exposició d'una sala al Caixaforum de Barcelona. El seu director de campanya ha vingut per a presentar-los.

Els nous objectius van sortir també d'una consulta massiva, durant els últims tres anys amb enquestes a un milió de persones. Convèncer les persones que poden incidir en la política és un altre dels objectius de l'ONU, encara que no sigui explícit en cap llista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut