Un usuari toca la pantalla del seu iPad.
Un usuari toca la pantalla del seu iPad.
Barcelona

El món digital i el sector cultural dialogaran en les primeres jornades Digital4C

En la setmana del Mobile World Congress el Departament de Cultura de la Generalitat celebra per primer cop unes jornades per apropar el sector cultural al món digital.

RedaccióActualitzat

Apropar el sector cultural al món digital i impulsar nous projectes culturals digitals. Aquest és l'objectiu de les primeres jornades Digital4C que aquest dijous 27 i divendres 28 de febrer se celebraran a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. Allà, una trentena d'experts parlaran de les seves experiències i de com impulsar nous projectes culturals digitals.

En la setmana del Mobile World Congress, el Departament de Cultura de la Generalitat ha impulsat aquesta iniciativa que se centrarà sobretot en el llibre electrònic, la música, l'audiovisual i el videojoc. Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en aquesta primera edició, han volgut treballar aquests "quatre àmbits exposats a una transformació notable en la seva manera de produir i de consumir".

Les 4 "C" del Digital4C

Un cop presentat el projecte, es pot començar a intuir que el Contingut Cultural i Creatiu Català són les 4 C del Digital4C, que s'emmarca en el Pla de Cultura Digital. El nom pot recordar el de la tecnologia 3G, però, segons Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals, es vol jugar amb el significat que té si es llegeix en anglès. I és que que Digital4C es pronunciaria "Digital foresee", que traduït seria "una mirada al futur digital".

La primera jornada del Digital4C arrencarà amb una conferència sobre la creació de continguts transmèdia a càrrec de Simon Staffans, de MediaCity, i diverses taules rodones on es parlarà del ritme de creixement del llibre electrònic, dels models de negoci i la monetització dels continguts digitals o de les noves professionals sorgides dels canvis tecnològics.

Mentre, el divendres el protagonisme serà per als videojocs i el seu doble vessant de servei i producte.

Durant les jornades també es farà una marató de "hackers", una "hackathon" oberta al públic per crear aplicacions per a televisions, i es mostrarà a la mSchools, la millor iniciativa presentada al concurs per innovar en l'àmbit de l'educació.

 

 

Anar al contingut