Barcelona

Instal·lada la capella ardent de Jordi Solé Tura al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat

Fins a les vuit de la tarda estarà oberta la capella ardent de Jordi Solé Tura, instal·lada al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. A les quatre de la tarda s'han obert les portes per poder donar l'últim adéu a un dels pares de la Constitució i exministre de Cultura durant el govern de Felipe González.

Actualitzat
A les portes del Palau de la Generalitat desenes de persones han fet cua des de primera hora de la tarda per visitar la capella ardent. A les 15.30 hores ha arrribat el fèretre, que ha estat rebut pel president de la Generalitat, Jóse Montilla, i per la família del polític, entre ells la seva neboda i consellera de Justícia, Montserrat Tura.

El príncep d'Astúries, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, així com els membres del govern i representants dels partits polítics han estat dels primers a retre homenatge a Solé Tura. També ho han fet ciutadans a títol anònim.

La capella tornarà a obrir les portes demà, de 9 a 12 del migdia. Solé Tura va morir ahir als 79 anys, dos dies abans que es compleixin 31 anys de la Constitució.

Abans d'ingressar al PSC, Jordi Solé Tura va ser un dels militants històrics del PSUC, i va tenir un paper clau durant la transició i la consolidació de la democràcia. Dimecres se li atorgarà la medalla de la Generalitat a títol pòstum.
Anar al contingut